Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Projekat o nagrađivanju mladih talenata

Jelena Ilić 6.1.2021. Komentari

Fondacija „1%” je realizovala projekat „Nagrade mladim talentima za ostvarene rezultate na međunarodnim takmičenjima u 2020. godini” u okviru kojeg je nagradila 48 najuspešnijih mladih talenata u vidu novčanih donacija. 

Foto: unsplash.com

Cilj ovog projekta jeste osnaživanje i podržavanje mladih i talentovanih ljudi koji su se u prethodnoj godini istakli svojim radom, zalaganjem i postignutim rezultatima na međunarodnim takmičenjima gde su uspešno predstavljali našu zemlju. Ova novogodišnja nagrada za 48 osvajača medalja na internacionalnim takmičenjima je izabrana od strane Srpske akademije nauka i umetnosti. Nagrada je realizovana kroz novačne donacije u vrednosti od po 10.000 dinara (ukupan iznos od 480.000 dinara). Cilj donacije jeste podrška i podsticaj daljem usavršavanju i edukaciji nagrađenih talenata.

Fondacija 1% je osnovana 2018. godine, ima za cilj podršku mladim, talentovanim ljudima da otkriju i ostvare svoje talente, potencijale i ideje. Podržava mlade naučnike, istraživače, inovatore i umetnike za učešće na međunarodnim takmičenjima ili za školovanje i usavrševanje na međunarodnim fakultetima i univerzitetima. Fondacija ima otvoren i humanitarni SMS broj 7001 na koji se može u bilo kom trenutku poslati poruka (cena poruke - 200 dinara) i time pružiti podrška mladim talentima. 

O radu Fondacije i njenim projketima i akcijama, kao i listi nagrađenih više informacija se mogu pronaći na zvaničnoj veb stranici, Fejsbuk stranici i Instagramu.

društvo,Fondacija jedan posto,nagrada,mladi,talenti,takmicenje,projekat,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.