Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Konferencija o teoriji i praksi digitalne revolucije

Milijana Jovanović 29.11.2020. Komentari

Fondacija „Registar nacionalnog Internet domena Srbije-RNIDS“ i Pravni fakultet Univerziteta Union, organizuju drugu po redu konferenciju pod nazivom „Digitalna revolucija 4.0: kroz teoriju i praksu“ koja će se održati 3. decembra na zvaničnoj, Jutjub i Fejsbuk stranici „RNIDS-a“. Početak je zakazan za 11 časova.

Foto: idseguro.com.br

O teoriji i praksi digitalne revolucije 4.0 iz ugla prava i pravnika govoriće profesori Pravnog fakulteta Univerziteta Union, kao i advokati specijalizovani za pravo interneta i zaštitu intelektualne svojine. Među govornicima naći će se, Prof. dr Saša Gajin, koji će govoriti o opštem i posebnom pravnom režimu zaštite podataka o ličnosti, sa osvrtom i na obradu podataka putem video nadzora, zatim Prof. dr Mario Lukinović koji će govoriti o pravnim aspektima zaštite brenda. Svoje izlaganje na temu, pozicije registra domena u pogledu ilegalnog sadržaja na internetu, izneće Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS, a tema predavanja Vladimira Marenovića biće veštačka inteligencija i žigovi. Prisutnima će se obratiti i advokat Nenad Cvijetićanin sa temom koja se odnosi na autorska i srodna prava, kao i advokat Dragan Milić, koji će objasniti pojam i pravne aspekte digitalne imovine. Moderator konferencije biće dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union, Nebojša Šarkić.

Zainteresovni, moći će konferenciju da prate putem Jutjub strima, Fejsbuk stranice RNIDS-a, kao i preko sajta Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

društvo,Pravni fakultet Univerziteta Union,Fondacija RNIDS,konferencija,Digitalna revolucija,pravo,internet,zaštita podataka,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.