Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Konkurs za program „Upoznaj Drugog – Kosovska škola”

Hristina Marković 19.11.2020. Komentari

Otvoren je konkurs za program „Upoznaj Drugog – Kosovska škola”, koju organizuje „Hartefakt”.  Rok za prijavu je do 20. novembra. 

Foto: unsplash.com

Prvi deo programa je onlajn škola u okviru koje će se održati 5 predavanja i 2 radionice. Radionice će održati profesionalni analitičari, politički aktivisti, antropolozi, novinari i pravnici sa iskustvom iz različitih oblasti.  U drugom delu učesnici iz Beograda imaće priliku da posete Prištinu, a učesnici sa Kosova da posete Beograd. Tokom četiri dana posete imaće priliku da se sastanu sa političkim i građanskim liderima, organizacijama i institucijama, ali i da se upoznaju među sobom uživo. Planirano je da tokom ovog programa učesnici razvijaju svoje istraživačke ideje koje će im pomoći u profesionalnom ili akademskom radu usmerenom na međuregionalnu saradnju, umrežavanja i upoznavanja. Program će trajati dva meseca.

Program se sastoji od četiri ciklusa, a to su politika i pravonovinarstvoistorija, i sociologija i antropologija. U svakom ciklusu biće po deset učesnika, pet sa Kosova i pet iz Srbije. Kosovska škola namenjena je mladima iz Srbije i sa Kosova između 18 i 30 godina koji su zainteresovani za politiku i pravo, medije, istoriju i druge društvene nauke. Cilj ovog konkursa jeste da se sastanu mladi i razmenjuju mišljenja i idelje radi jačanja i širenja napretka postignutog ranijim procesima pomirenja i uključivanjem mladih u oblikovanje budućnosti regiona, na osnovu međusobnog razumevanja i dijaloga. 

Prijava za učešće u programu Upoznaj drugog – Kosovska škola treba da sadrži biografiju sa preciznim kontakt detalljima i predlogom istraživačkog rada, uz navođenje informacije za koji ciklus je prijava i zašto. Svi zainteresovani mogu poslati prijavu na adresu  sa naznakom Prijava na Kosovsku školu i temom ciklusa.

 

konkurs,kosovska škola,Upoznaj Drugog – Kosovska škola,mladi,Beograd,Priština,Hartefact,međuregionalna saradnja,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.