Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Tribina o kapacitetima nošenja sa teškoćama

Smiljana Vasković 19.11.2020. Komentari

„Centar Psihonega” i Regionalni centar za obrazovanje Niš organizuju tribinu koja je deo ciklusa „Veče mentalnog zdravlja” i nosi naziv „Trska na vetru – Kapaciteti nošenja sa teškoćama” – koja će se održati 23. novembra u prostorijama Regionalnog centra Niš. Početak je zakazan u 18 časova.

Foto: unspalsh.com

Ove godine posebno se daje na značaju kapacitetima pojedinca, porodice ili zajednice, da funkcioniše u zahtevnim i strašnim uslovima života, da se prilagodi, izbori se sa istim i oporavi se – što se stručno naziva rezilijentnost. Teme o kojima će biti reči na tribini su faktori koji grade, štite ili ugrožavaju našu rezilijentnost: stres, navika (posebno u kontekstu nastavnih metoda i ocenjiavanja), duhovni aspekti suočavanja sa teškoćama, diskusija, saveti, odgovori na pitanja prisutnih. 

Učesnici, to jest, organizatori događaja su dipl. psiholog, geštalt psihoterapeut, stručni saradnik-psiholog Valentina Nikolić, angažovana kao terapeut u Centru Psihonega, zatim dipl. medicinska sestra i psihoterapijski savetnik Ivana Stevanović, takođe u edukaciji iz psihodrame i grupne terapije – dipl. teolog i veroučitelj  Miljan Kocanović i dipl. psiholog, master pedagog, angažovan kao terapeut u Centru Psihonega, Stevan Stanojević. Usled epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona, broj prisutnih ograničen je na 24. Prijavu za praćenje događaja je moguće izvršiti preko Zoom platforme, pri čemu se dobija link za pristup dan pre održavanja događaja.

Prijava je moguća popunjavanjem formulara koji se preuzima sa linka, a zatim ga je potrebno proslediti na . 

trska na vetru,Kapaciteti nošenja sa teškoćama,tribina,onlajn,psihologija,događaj,rezilijentnost,zoom,društvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.