Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn događaj o ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti u vreme Kovida 19

Smiljana Vasković 12.11.2020. Komentari

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje onlajn događaj pod nazivom „COVID-19, rodna perspektiva i ljudska prava: predstavljanje tematskih izveštaja“, koji će se održati 18. novembra putem platforme „Zoom“. Početak je zakazan u 10.30 časova.

Foto: unsplash.com

Tema ovog sastanka biće rodna ravnopravnost, kao i ljudska prava u vreme Kovida 19. Najpre će organizatori predstaviti svoju publikaciju na temu: Odgovori na pandemiju COVID-19 – Ljudska prava i rodna analiza, a potom i izveštaj Centra za ljudska prava Banja Luka na temu Ljudska prava u vreme Covid-19. Nakon predstavljanja, organizatori planiraju sesije pitanja i odgovora u kojima će pozvati sve prisutne da aktivno učestvuju, a za ovaj događaj obezbeđen je i servis simultanog prevodjenja sa – i na engleski jezik.

Organizator je Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, osnovana 18. decembra 1995. godine, sa sedištem u Sarajevu. Njihove aktivnosti usmerene su na: obrazovanje, vladavinu prava, ravnopravnost polova, demokratsko upravljanje i sigurnosnu saradnju.

Link za ovaj događaj, osim ovde, može se pronaći i na @oscebih, na Fejsbuku.

ljudska prava,RAVNOPRAVNOST,društvo,covid19,oscebih,misija,Online,događaj,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.