Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Medijsko prelistavanje sa Dušanom Gajićem

Hristina Marković 26.10.2020. Komentari

,,EU info kutak” organizuje novo ,,Medijsko prelistavanje sa...”, gde će gost biti novinar i evropski dopisnik Radio Televizije Srbije, Dušan Gajić. Preko ,,Zoom” aplikacije, 26. oktobra u 17.30 časova, mogu se priključiti svi zainteresovani za analiziranje i razgovor značajnih medijskih tema koje su obeležile ovaj period.

unsplash.com

Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja biće da se ukaže mladima na važnost medijske pismenosti i načina na koji se vesti mogu bolje razumeti. Razgovaraće se o prepoznavanju manupilacije kojom smo često izloženi u medijima. Analiziraće se kakvu poruku šalju mediji, i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju i reaguju na poruke koje dobiju posredstvom medija. Kako se informisati, šta stoji iza naslova, gde je instina a šta je manipulacija, samo su neka od pitanja o kojima će se diskutovati na ovom događaju. Kroz ovu radionicu može se naučiti o važnosti kredibilnih informacija i medija, kao i o dešifrovanju medijskih poruka, jer zbog njih svakodnevno (ne)svesno donosimo veliki broj odluka.

Može se prijaviti na linku. Razgovor će biti emitovan i uživo na Fejsbuk stranici EU info kutka Niš, gde će gledaoci biti u prilici da komentarišu i postavljaju pitanja.

društvo,mediji,medijsko prelistavanje,novinarstvo,rts,dušan gajić,EU info kutak,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.