Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Književni susret sa Ninom Živančević u Niškom kulturnom centru

Emilija Kostić 17.9.2020. Komentari

Književni susret sa Ninom Živančević biće održan 18. septembra u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: unsplash.com

U toku večeri autorka će pričati o svom pesničkom, prevodilačkom i esejističkom radu sa voditeljkom Milenom Mišić. Pesnikinja, esejistkinja, spisateljica, umetnička i filmska kritičarka, prevoditeljica i dopisnica Njujork Artsa iz Pariza Nina Živančević rođena je 1957. godine u Srbiji. Do sada je u Beogradu, Parizu i Njujorku objavila 15 zbirki poezije, tri knjige pripovedaka, dva romana i dve studije o egzilu umetnika i pisaca. Dobitnica je mnogih književnih nagrada. Njena poslednja knjiga antropoloških eseja Ono što se pamti dobila je najvišu francusku stipendiju za kreativno pisanje 1917. Predaje engleski jezik kao redovni i gostujući profesor na univerzitetima širom sveta. Saradnica je i urednica mnogih umetničkih magazina. Aktivno sarađuje sa pozorištem i radiom, a četiri njene drame su izvođene i emitovane u Americi i Velikoj Britaniji.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen, a posetioci su dužni da nose zaštitne maske i poštuju sve propisane mere bezbednosti.

kultura,književni susret,niški kulturni centar,pesnikinja,Esejistkinja,Prevoditeljica,Nina Živančević,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.