Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Viteški festival doneo duh srednjeg veka u Tvrđavu

Jovan Živković 17.6.2019. Komentari

Međunarodni viteški festival pod nazivom Zaštitnici tvrđave završen je 15. juna. Festival je trajao tri dana, a posetioci su imali priliku da osete atmosferu srednjeg veka.

Foto: Jovan Živković

U događaju su učestvovali viteški klubovi iz svih delova Srbije, ali i iz drugih zemalja. Cilj ovog festivala je, prema rečima predsednika Opštine Crveni Krst, Miroslava Milutinovića, da narodni običaji ne padnu u zaborav. Predali smo Tvrđavu za ova tri dana našim princezama, vitezovima, štitonošama i krčmarima, kako bi pokazali našim sugrađanima kako se nekada živelo, kazao je Milutinović prilikom otvaranja i istakao da su u goste došli i vitezovi iz Hrvatske, Mađarske, Kanade i Slovenije.

received 354691901901514

Miloš Cicmil; Foto: Emilija Kostić

Nakon što su učesnici prodefilovali gradom, prvog dana fesitvala priređene su grupne borbe. Sledeći dan bio je ispunjen kreativnim radionicama za decu, a nastavljene su i borbe započete prethodnog dana. Odmah posle grupnih borbi, počeo je turnir 1na1. Učešće u finalu izborili su Miloš Cicmil i Dušan Hadžić, a finalna borba završena je nerešenim rezultatom. Miloš Cicmil je član kluba Crveni garvranovi iz Novog Sada i on je za Studentski dnevni list rekao da mu je teško da opiše ono što oseća. Uzbudljivo, zanimljivo, puno adrenalina − tim rečima bih opisao sve ovo, rekao je Cicmil. Za poslednji dan ostavljen je turnir u streličarstvu, gde je titulu najboljeg strelca odneo Aleksandar Vrndić. Festival je zatvoren programom za najmlađe, ceremonijom na kojoj su proglašeni princeza i princ.

vitez,vitezovi,festival,turnir,tvrđava,društvo,Zaštitnici tvrđave,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.