Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Tribina Šta južnjaci dobijaju od RTS-a u Media&Reform centru

Katarina Mladenović 6.5.2019. Komentari

Media&Reform centar u saradnji sa Centrom za medijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu i Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju organizuje tribinu u okviru projekta Šta građani Srbije za svoj novac dobijaju od RTS-a? Tribina pod nazivom Šta južnjaci dobijaju od RTS-a održaće se 7. maja od 13 sati.

Foto: Media&reform centar

Na tribini će se govoriti o tome da li se RTS stara o pravu svih građana na informisanje, da li je i zbog čega potrebno decentralizovati programske sadržaje javnog servisa, kao i o tome šta je građanima juga potrebno da donose informisane odluke. Govoriće prof. dr Zoran Jovanović, autor publikacije Šta građani juga Srbije za svoj novac dobijaju od RTS-a?, dr Jovanka Matić, istraživač medija, Jovanka Todorović, član programskog saveta RTS-a, Mladen Jovanović iz Nacionalne koalocije za decentralizaciju, a moderator će biti Jovana Strahinić.

Čak 39,5% građana juga smatra da RTS nedovoljno izveštava o temama van Beograda, dok 35% tvrdi da na RTS-u retko može da se obavesti, a više od 40% smatra da RTS ne prepoznaje javni interes juga Srbije. Što se tiče tema, radi se o stranačkom zapošljavanju, ekologiji, socijalnoj zaštiti, obrazovanju, bolnicama i temama specifičnim za jug Srbije.

tribina,jug srbije,Media i reform centar,rts,Nacionalna koalicija za decentralizaciju,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.