Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Kako prepoznati manipulaciju u medijima?

Aleksandar Đokić 15.3.2019. Komentari

Povodom obeležavanja Evropske nedelje medijske pismenosti, EU Info kutak organizuje radionicu Kako prepoznati manipulaciju u medijima?. Radionica će se održati 20. marta sa početkom od 15:30 u prostorijama EU Info kutka. 

Foto: facebook.com/events/402741823873900/

Koliko je važna medijska pismenost građana, razumevanje konteksta medijskog sadržaja, kritičko promišljanje i proveravanje informacija su samo neka od pitanja na koje će učenici i studenti dobiti odgovore. O ovoj temi razgovaraće novinarka, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti, Gordana Bjeletić i asistent na departmanu za komunikologiju i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu, Neven ObradovićCilj događaja je da se mladi ljudi podstaknu da ozbiljno promišljaju o uticaju i važnosti medija, nauče kako da na pravi način čitaju medije i uz adekvatne argumente formiraju sopstveni stav o aktuelnim i važnim temama.

Prisutni će moći da čuju kako mediji kreiraju javno mnjenje, koliko je važno prepoznati manipulaciju u medijima i reagovati na odgovarajući način. Prisustvo radionici je besplatno za zainteresovane učenike i studente, ali je iz organizacionih razloga potrebno potvrditi dolazak na mejl  ili broj telefona 018/254-461, najkasnije do 19. marta do 19 sati.

manipulacija,mediji,Evropska nedelja medijske pismenosti,medijska pismenost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.