Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Šta građani juga Srbije za svoj novac dobijaju od RTS-a?

Aleksandar Đokić 4.11.2018. Komentari

Media i reform centar Niš, u saradnji sa Centrom za medijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu i Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, organizuje seriju tribina i promociju publikacije Šta građani juga Srbije za svoj novac dobijaju od RTS-a? Prva u nizu održaće se na Filozofskom fakultetu 7. novembra sa početkom u 19 sati u amfiteatru 21 u prizemlju fakulteta.

Foto: Media&Reform Centar

Na tribinama će biti reči o potrebama i mogućnostima za veću zastupljenost tema od interesa građana juga Srbije na RTS-u. U cilju što svrsishodnije diskusije, Media&Reform Centar na razgovor pozivaju predstavnike medija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice, donosilaca odluka, kao i građane i građanke.

Na Filozofskom fakultetu govoriće: autor publikacije i upravnik Departmana za komunikologiju i novinarstvo prof. dr Zoran Jovanović, profesorka Medijskog prava na univerzitetima u Nišu i Kragujevcu doc. dr Jelena Vučković, narodni poslanik i član Odbora za kulturu i informisanje Hadži Milorad Stošić, predstavnik/predstavnica RTS-a, kao i Danijel Dasić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Najvažnije rezultate publikacije predstaviće doc. dr Marija Vujović iz Centra za medijska istraživanja, dok će tribinom moderirati Jovana Strahinić. Namera nam je da kroz dijalog dođemo do zajedničkih preporuka kako bi se, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Zakonom o javnim medijskim servisima, interes svih građana i građanki u potpunosti zadovoljio, nalazi se u opisu događaja na Fejsbuku.

Tribini će prethoditi ulična akcija, koja će se održati u utorak 6. novembra u centru grada na Trgu kralja Milana od 12 do 15 sati.

Media i reform centar,tribina,Filozofski fakultet,Filozofski fakultet u Nišu,Nacionalna koalicija za decentralizaciju,Šta građani juga Srbije za svoj novac dobijaju od RTSa?,publikacije,promocija,Centar za medijska istraživanja,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.