Saveti legendarne Coco Chanel

| sreda, 07 jun 2017 20:10 |
Kategorija: Moda i stil

Legendarna modna ikona Coco Chanel oduvek je bila uzor mnogim ženama po svom stilu, radu, pojavi, životnoj filozofiji. Proslavila se kreacijama jednostavnog kroja, osvojila parisku modnu scenu. Upravo ona je zaslužna za malu crnu haljinu koju je nosila Odri Hepbern, dok je njen čuveni kostim i danas jedan od omiljenih odevnih komada mnogih žena. Ostavila je neizbrisiv trag u svetu mode i ostala  prepoznatljiva po svom Chanel No.5 parfemu.

Saveti legendarne Coco Chanel
?? www.boomercafe.com

Jedinstvena, drugačija, elegantna Coco Chanel obeležila je tridesete godine prošlog veka, bila predstavnica modernizma i donela glamur Holivudu. Ostala je inspiracija onima koji su posle njene smrti kreirali za kuću Chanel, kako odeću, tako i make up kolekcije, asesoare, kozmetiku. Vodila se krilaticom Moda je prolazna, a stil je večan. Njeni modni saveti su vanvremenski i mogu biti pravi vodič za stil.

Budite jedinstveni

Da bi bila nezamenljiva, žena uvek mora da bude drugačija. Ljudi su se smejali mom oblačenju, ali je to bila tajna mog uspeha: nisam ličila ni na koga, govorila je za sebe. Nesumnjivo je koliko je promena uvela u svet mode. Njene kreacije poručuju da je lepota u osmišljenoj jednostavnosti, jer, kako je rekla: Manje je više. Prilikom stavljanja modnih dodataka, uvek skinite poslednji – na taj način nećete preterati. Zanimljiv je podatak da je upravo ona stavila lanac na torbicu, ali iz jednog razloga – zamaralo ju je da tašnu sve vreme drži u ruci.

ab03620bd99cc7cda9188420747bf439

Foto: www.pinterest.com

Drskost se isplati

U modi znate da ste uspeli kada postoji neki element koji uznemirava! Kada je Chanel predstavila svoje kostime od žerseja i tvida, naišla je na brojne kritike. Međutim, nije se obazirala na one ljude koji nisu razumeli njene vizije. Najhrabriji akt je da mislite za sebe. I to glasno! Coco je kreirala crveni karmin i time razbila mit da on nije adekvatan za žene. Nosila je veliki prorez oko vrata, dok su se ostali zakopčavali do grla, nosila pantalone koje otkrivaju članke. Njena smelost bila je ključ uspeha. Stoga bi ženama savetovala i govorila: Ne ustručavajte se da isprobate odeću. Haljina možda izgleda dobro na vešalici, ali to ne mora ništa da znači. Tek nakon što je obučete, videćete da li dobro ističe vaš struk, noge i ruke.

Inspiracija je svuda oko nas

Coco je pronalazila inspiraciju u raznim stvarima. Moda nije samo pitanje odeće. Moda je u vazduhu, rađa se u vetru. Možemo je intuicijom osetiti. Ona je na nebu, ali i na zemlji. Međutim, ono po čemu je Chanel bila jedinstvena jeste kamelija. Ovaj delikatni cvet bio je njen simbol kako u životu, stanu, tako i u kreacijama. Bio je sastavni deo torbi, kaiševa, asesoara. Dovodila ga je u vezu sa romanom Aleksandra Dime Sina Dama sa kamelijama, jer se tako osećala u danima rane mladosti.

Coco chanel

Foto: www.2.bp.blogspot.com

Ostavljajte snažan utisak

Obucite se traljavo i svi će zapamtiti haljinu. Obucite se besprekorno i svi će zapamtiti ženu, čuvena je njena rečenica. Kako bi se probila u industriji kojom su dominirali muškarci, koristila je svoje oružje – Što je žena ženstvenija, to je snažnija!  Smatrala je prvi utisak izuzetno važnim, te je nastojala da u tih 15 sekundi pokaže eleganciju i prefinjenost. Takđe je smatrala da bi žena trebalo da ulaže u sebe i budućnost. Potrudite se! Ne razumem kako žena može da izađe iz kuće, a da se barem malo ne sredi, čisto iz kulture. Jer, nikada ne znate, možda je baš taj dan – dan susreta sa vašom sudbinom, a za sudbinu je najbolje da je dočekate u svom najboljem izdanju. Za nju bi žena sa stilom uvek trebalo da bude elegantna i neverovatna.

 Verujte u drugu šansu

Žena koja ne koristi parfem nema budućnost, smatrala je ova modna ikona. Prema njenom mišljenju, parfem je lični pečat svake žene. U periodu nakon rata, njeni jedini prihodi bili su od prodaje prafema Chanel 5. Sa svojih 56 godina ona se potpuno povukla sa modne scene, ali se nakon petnaest godina ponovo vratila na početak i radila uz puno truda. Danas je njen potpis, opravdano, statusni simbol.

Izvori: cosmopolitan.rsgloria.rs

Vesti sa sličnim temama

Komentare mogu postavljati samo registrovani i prijavljeni korisnici